Kloos

Alblasserdam - Alblasserdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

KLOOS
23 Dijkwoningen
50 Kade-appartementen
101 Loodsappartementen
85 Rivierappartementen

Aan de Noord maken we 275 prachtige nieuwe woningen. De architectuur verwijst naar het stoere industriële verleden van de voormalig staalbouwer.

De woningen zijn gebaseerd op een houten constructie. Deze wordt geprefabriceerd in de fabriek en per boot naar de locatie gebracht om zo min mogelijk bouwverkeer over de Kinderdijk te laten rijden. De materialisering is waar mogelijk op basis van droge verbindingen en daarmee flexibel en demontabel.

Er wordt maar 15% van de normale hoeveelheid beton gebruikt. De lichte constructie zorgt voor een warme uitstraling en een gezonde leefomgeving.

---------- ----------

In 1843 kocht de Molenbouwer Floris Kloos een stuk grond langs de Noord bij Kinderdijk om daar een scheepsbouwwerf te beginnen.

Later werden er ook grote staalconstructies gebouwd. Op verschillende plekken in Nederland vind je nog de kenmerkende spoorbruggen terug.
(de spoorbrug over de Maas bij Mook was mijn sluiproute naar de middelbare school)

In de landschappelijke inpassing maken we gebruik van de aanwezige robuuste kade en de natuurlijke groene dijk. Aan de noordzijde volgen we de strakke lijnen van de oorspronkelijke hallen, aan de zuidzijde volgen we de curven van de dijk.

De zon komt op achter de molens van Kinderdijk en gaat onder aan de waterkant met prachtig uitzicht over de Noord.

De Waterbus stopt voor de deur en brengt je in ruim een kwartier naar het hart van Rotterdam.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Kloos
Koopwoningen
158
Type woningen
Appartement, Hoekwoning, Rijwoning, Tussenwoning, Vrije kavel

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alblasserdam.

Aanmelden